El partit més important de la història del rugby a Tarragona

Aquest dissabte a les 13 hores TAC12 emetrà en directe el Barça-Club Rugby Tarragona. Serà la primera vegada que els voltors disputen el 'playoff' pel títol de la Divisió d'Honor Catalana. Són els quarts de final d'una competició en què el guanyador ascendirà a Divisió d'Honor B espanyola.

Mai ha passat això. El Club Rugby Tarragona mai ha disputat la fase final del principal esgraó d'aquest esport a Catalunya. Van confirmar plaça al mes de febrer, i des de llavors preparen una cita que ha canviat ja la història d'una entitat amb més de tres dècades de vida. Dirigits per Jason Randell, és el premi a la feina ben feta.

Van ser cinquens de la fase anterior just per darrere del Barça, primer oponent del 'playoff'. Es tracta dels quarts de final amb seu a Sant Cugat. Qui guanyi es creuarà amb el Gòtics o el Sitges, el cap de setmana vinent. El supervivent de la fase jugarà la final el 13 de juny. L'equip recupera Jason Condom però perd el pilar Oriol Firmo.

La temporada ha estat excel·lent i té especial mèrit per la humilitat del projecte i perquè tot plegat s'ha aconseguit sense camp propi. Ara els tenim a Sant Salvador i altres vegades a Icomar... el nul manteniment de les instal·lacions del Complex Educatiu i la inoperativitat del futur terreny de Camp Clar ha provocat que els liles busquin llars exòtiques entre pals més curts i de futbol.

Un Barça-Club Rugby Tarragona que viurem en directe a TAC12, dissabte a la una del migdia.