El pitjor atac dels últims 21 anys

Cap equip ha fet tants pocs gols com el Nàstic durant les 30 primeres jornades de Lliga des del 1998. Els d'Enrique Martín en sumen 18 i només quatre d'ells a domicili. O es trenca la sequera o la salvació és impossible.

Luis Suárez és el màxim golejador del Nàstic amb quatre gols, lluny dels millors registres individuals de la Segona Divisió. I no és pas culpa del colombià o de la dupla formada al costat de Kanté. La causa és una altra... Els d'Enrique Martín són fiables al darrere però generen poques ocasions.

D'aquesta manera, la classificació de punts és fins i tot menys esgarrifosa que la de gols, en què el Nàstic destaca per sota com a cuer amb una mitjana que supera tímidament el mig per jornada. 18 dianes són les mateixes que va acumular el Sevilla Atlètic el curs passat en el pitjor registre des del 1998. Cal remuntar 21 anys per topar amb el Xerez que, amb 17, supera el rècord del Nàstic.

Mikel VIllanueva no podrà jugar el Nàstic-Màlaga d'aquest diumenge per acumulació de grogues i per compromisos amb la selecció de Veneçuela. Sense els lesionats Javi Márquez i Sebas Coris. Queden 12 jornades per desfer els vuit punts de distància respecte a la permanència.