Una Primavera Literària amb 66 actes

Sota el paraigua de la Casa de les Lletres, 34 entitats tarragonines promouen diferents actes vinculats al món de la literatura durant els propers mesos. Es tracta de l’anomenada Primavera Literària, que recull 66 d’aquestes propostes i que enguany girarà al voltants dels escriptors exiliats, els 20 anys d’Arola Editors i la figura de l’enyorat Jordi Tiñena, que va morir ara fa un any.

Jordi Tiñena serà un dels noms propis que vertebraran els eixos temàtics de la primavera literària que s’allargarà fins a finals del mes de juny. Moment en què es presentarà, en la cloenda del cicle, el llibre que recollirà les ponències realitzades en el marc de les jornades dedicades a l’escriptor tarragoní, que el passat mes de febrer van aplegar teòrics i escriptors per analitzar-ne la seva figura.

A més també s’habilitarà una exposició dedicada a Jordi Tiñena que posteriorment serà itinerant però que d’entrada s’ubicarà al vestíbul del Metropol coincidint amb el lliurament dels premis literaris Ciutat de Tarragona, el 4 de maig, Una lliurament de premis que també serviran per recordar la figura de diferents escriptors del Camp de Tarragona que van veure la seva obra interrompuda per l’exili.

És la manera que té la primavera literària de commemorar els 80 anys del final de la Guerra Civil, una efemèride també present en altres propostes com l’espectacle Victorino mira al cel que arribarà al Teatre del Serrallo el 23 de març.

En una primavera literària que també es fixarà en els 20 anys d’Arola editors, la poesia també hi tindrà una presència destacada, no només per la celebració del dia mundial de la poesia durant aquest mes de març amb una marató i un vermut poètic, entre altres propostes; sinó també perquè preveu impulsar, ja al mes de juny, un nou festival, el Poetitza’t que tindrà la poesia com a principal ingredient. En total 66 actes impulsats per 34 entitats diferents completaran la Primavera Literària.