L'Estat inverteix en patrimoni a Ca l'Agapitu i a la muralla de Montblanc

El Ministeri de Foment ha anunciat l'aportació d'aquest any de l'1,5% cultural a les nostres comarques. La part de les inversions en obra pública que es destinen a Cultura i Patrimoni. I en destaquen, entre diverses propostes, dos projectes patrimonials importants per Montblanc i per Tarragona ciutat. 800.000 euros per recuperar Ca l'Agapitu i 750.000 euros per la muralla de Montblanc.

Tarragona podrà consolidar l’estructura de la façana de l’antic beateri de Sant Domènec del segle XVI de l’edifici de Ca l’Agapito i també de la Volta romana d’aquest punt de la plaça del Pallol. Ho podrà fer gràcies a una aportació del govern de l’Estat inclosa dins el programa de 1,5% cultural., que destinarà més de 800.000 euros a un projecte pressupostat en més d’un milió d’euros.

Des de l’Ajuntament s’ha rebut amb entusiasme una notícia que permetrà embellir patrimonialment una de les entrades estratègiques dels turistes a la Part Alta, pel portal del Roser, al temps que també recuperar Ca l’Agapitu com a equipament pel. Un projecte que es va frenar l’any 2008 amb la suspensió de les subvencions de la llei de Barris que depenien de la Generalitat.

I on també l'1'5 per cent cultural ha deixat bones notícies és a Montblanc, on la svea aportació permetrà afrontar, ja des de les properes setmanes el projecte de recuperació del Portal de Sant Francesc de la muralla montblanquina. Així serà després de que Foment hagi compromés 750.000 euros per a aquest proejcte, el 67 per cent del seu cost final, i que ha de comportar en una primera instància l'enderroc tant de Cal Contijoch com de l'antic edifici del Kursal.

des del consistori montbalnquí, que havia condicionat el prjecte a la recepció d'aquesta ajuda per part del govern espanyol valoren molt positívament una subvenció que creuen reafirma la importància del conjunt patrimonial de la muralla.

un cop desencallat el projecte, s'espera que les obres d'enderroc del primer dels edificis, Cal Contijoch, comencin en el termini d'un mes