Quim Torra reclama a l'Estat el Corredor del Mediterrani i l'A-27

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit a l’Estat espanyol que posi en funcionament el tram del corredor del mediterrani que va des de Vandellòs. Assegura que és una vergonya que no hi hagi un calendari clar per aquesta infraestructura. Torra ha fet aquesta demanda en la seva primera visita institucional al Port de Tarragona on també ha demanat a Madrid que finalitzi al més aviat millor l’A-27 fins a Montblanc.

Corredor del mediterrani i A-27. Quim Torra exigeix a l’Estat que aquestes dues infraestructures entrin en funcionament el més aviat millor. Assegura que sense elles el Port de Tarragona està perdent competitivitat i en conjunt està passant factura a l’economia catalana. El president diu que és una vergonya que no hi hagi un calendari clar i que Corredor i A-27 acumulen retards importants que no es poden permetre.

Torra ha fet la seva primera visita institucional al Port de Tarragona. El president català ha destacat l’ambició de les instal·lacions tarragonines com a motor econòmic i social. És per això que ha manifestat que s’ha d’articular un front comú dels ports catalans, liderats pel de Barcelona i Tarragona i d’aquesta manera combatre la gestió que es fa des de Madrid.

El president del Port, Josep Maria Cruset, ha destacat l’època d’expansió que es troba la instal·lació i ha tret pit de la importància que té i tindrà en el conjunt de l’economia catalana.

Aquesta trobada institucional ha finalitzat amb una visita amb vaixell per conèixer de primera mà les diverses instal·lacions del port tarragoní. Entre elles la intermodal de vehicles, una zona que està a l’espera de la seva expansió a l’entrada en funcionament del corredor del mediterrani i del tercer fil.