El Centre Comercial de Ten Brinke no agrada a oposició i petit comerç

Primeres reaccions a la decisió de la Junta de Propietaris del Pla Parcial 10 de Tarragona, a tocar de l'anella Mediterrània, on s'havia d'implantar Ikea. Com els vam avançar ahir al vespre, la construcció d'un centre comercial de l'empresa holandesa Ten Brinke serà la clau del desenvolupament urbanístic d'aquesta nova àrea de creixement. L'equip de Govern municipal ho defensa com un projecte complementari, una suma. La proposta però, no ha sentat bé als comerciants de la ciutat i a la majoria de partits de l'oposició.

No té res a veure el projecte d'Ikea -especialitzat específicament en mobiliari i estris de la llar-, amb un centre multi comercial amb supermercats d'alimentació, oferta de restauració i botigues de diversos sectors, entre altres serveis, just davant de la zona comercial de les Gavarres, i lluny del centre de la ciutat de Tarragona.

Ten Brinke desembarca a Tarragona per iniciar una etapa d'expansió a Catalunya amb altres projectes, encara per anunciar. L'empresa de capital 100% holandès va instal·lar la seva primera filial a Barcelona i per això instal·lar el seu primer centre comercial a Catalunya significa un símbol per la companyia. Per Tarragona però, representarà l'ampliació novament de l'oferta comercial extra urbana, i això no ha agradat als comerços del centre de la ciutat.

Una 'suma', pel Govern; un 'error', per a l'oposició

Des de l'equip de Govern, la regidora de Comerç, Elvira Ferrando, assegura entendre la preocupació pel petit comerç però assegura que el projecte serà un plus comercial per portar més gent a la ciutat. L’alcalde de Tarragona diu que és una bona notícia perquè es desencallarà el PP-10. I recorda que la llicència del que pugui fer l’empresa allí és competència de la Generalitat.

A l'oposició, en canvi, rebuig majoritari del projecte. Esquerra el considera un nou fracàs de la política comercial i urbanística de Josep Fèlix Ballesteros.

Ciutadans s'hi oposa perquè no aporta cap valor afegit, a diferència d'Ikea. Veuen la proposta de Ten Brinke com un Gavarres 2, i lamenten la manca de model comercial a Tarragona.

Des del PDeCAT, a més de fer també una aposta pel comerç local enfront de les grans superfícies, manifesten que el projecte és una nova mostra de grans promeses del govern Ballesteros en època electoral i creuen que finalment no tirarà endavant.

La CUP defineix com una bogeria fer créixer la ciutat per la T11 i oblidar el centre i la connexió amb els barris. Esperen que la proposta de Ten Brinke no s'acabi desenvolupant.

El projecte de Ten Brinke depèn ara de l'atorgament de la llicència comercial per part de la Generalitat, perquè pugui desenvolupar-se. 

L'holandesa Ten Brinke construirà un nou centre comercial als terrenys on havia d'anar IKEA