L'holandesa Ten Brinke construirà un nou centre comercial als terrenys on havia d'anar IKEA

Un centre comercial de la companyia holandesa Ten Brinke serà finalment l’alternativa a IKEA, a Tarragona. La Junta de Propietaris del Pla Parcial 10, al costat de la T-11 i l’Anella Mediterrània, han decidit aquest vespre el projecte que finalment permetrà la urbanització de l’espai. Hi havia una altra opció, la de l’empresa sevillana Bogaris, que finalment ha quedat descartat. El centre comercial incorporarà diferents marques, però no es podrà desenvolupar fins que la Generalitat atorgui la llicència comercial.

L’empresa holandesa Ten Brinke ha estat l’alternativa escollida a IKEA per ocupar els terrenys del Pla Parcial 10 al costat de la T-11. Tal com han decidit aquest mateix vespre la junta de propietaris, la multinacional obrirà un espai comercial multimarca, amb supermercats d’alimentació, oferta de restauració i botigues de diversos sectors, entre altres serveis. Es tractaria d’un espai similar al que l’empresa ja té actualment a Madrid, on s’hi poden trobar firmes com Burger King, Aldi, Ahorramás, Orenes, Shell, Dulces Tentaciones, Petuluku o Midas.

En el cas de Tarragona, la superfície del Pla Parcial 10 és de 300 mil metres quadrats, i el projecte va vinculat a la urbanització dels terrenys. 68.000 metres es convertiran en l’espai comercial i prop de 31.000 seran residencials. La resta dels terrenys acolliran equipaments i zones verdes. El projecte preveu més d’un miler d’habitatges, unes 400 de protecció pública i 160 de lloguer social. La setmana passada l’alcalde de Tarragona ja va avançar a TAC12 que el projecte definitiu es coneixeria avui.

Perquè es pugui executar aquest projecte mancarà ara la llicència comercial que haurà d’atorgar la Generalitat.