Utilitzes el patinet elèctric a Tarragona? Des d'ara et poden multar si no respectes la normativa

No complir la normativa de circulació de patinets elèctrics i altres vehicles similars per la ciutat de Tarragona pot ser sancionable des d'inicis d'aquest mes de març. És quan la Guàrdia Urbana de la ciutat ha deixat enrere dos mesos d'informació i pedagogia de la normativa impulsada per l'Ajuntament. Les sancions poden arribar als 100 euros.

De la informació i la pedagogia a la possible sanció ha passat aquest mes de març la Guàrdia Urbana de Tarragona amb l'aplicació de la normativa relativa als patinets elèctrics i altres tipus de transports individuals. Des del consistori tarragoní, i davant de la proliferació d'aquest tipus de vehicles en els darrers mesos, va aprovar per decret una normativa el passat mes de desembre per tal de regular la seva circulació per la ciutat.

En aquesta es recull que aquests transports han de circular sempre per carrils bici quan aquest estiguin habilitats i si no és així, ho poden fer per la vorera sempre que respectin la prioritat dels vianants i no circulin a més de 6 quilòmetres per hora. En cas de fer-ho a més velocitat ho hauran de fer per la calçada i sempre pel costat dret. També es regula que no es poden fer circular mentre s'utilitzen auriculars o el telèfon mòbil.

Una campanya dels darrers mesos que també s'ha traslladat a les escoles, ja que s'han detectat casos de pares que porten els seus fills amb aquests vehicles, fet també prohibit.