La Diputació ha invertit 9,4 milions en l'activitat de la URV des de l'inici de la comissió bilateral

Potenciar la regió del coneixement i disposar d'eines per al seu desenvolupament és un dels grans objectius de la taula de treball existent des de fa 11 anys. Una comissió que ha renovat els seus membres en la primera reunió presidida per Josep Poblet i per la nova rectora, María José Figueras.

Actiu des de fa 11 anys, el projecte impulsa iniciatives estratègiques per al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Tant la rectora universitària entrant com el president de la Diputació sortint consideren que l'entesa entre els dos estaments ha permès engegar propostes que amb el finançament únic de la URV serien inviables. Amb la finalitat d'aconseguir que el món educatiu sigui el motor del territori socialment i econòmica, creuen que potenciar la coneguda com a 'regió del coneixement' serà el gran repte de futur. I per això caldran noves competències.

Els nous membres de la URV s'han estrenat avui a la comissió, mentre que la Diputació conserva els mateixos representants. Des de l'existència d'aquest marc de treball, la Diputació ha contribuït amb 9,4 milions d'euros en l'activitat a la URV a través de diferents convenis.

El finançament de la Diputació s'ha destinat a àmbits com la investigació, la cultura, la formació, el turisme i el suport a l'empresa.