Iniciativa artística per embellir vuit transformadors elèctrics de Tarragona

Molta atenció als artistes del nostre territori perquè arriba una nova edició del projecte ‘Murs que Parlen’. Enguany l’Ajuntament de Tarragona vol que vuit artistes actuïn a la part exterior d’alguns centres de transformació elèctrica de la ciutat. El principal objectiu és embellir les zones on hi ha aquests elements d’ENDESA i donar suport a la producció cultural.

Aquest és un dels transformadors elèctric que hi ha a la ciutat de Tarragona. Està ple de guixades i de cartells publicitaris. D’aquí a uns mesos però tindrà un aspecte ben diferent gràcies a la iniciativa ‘Ciutat Transformadora’ que permetrà a artistes del territori actuar en vuit elements com aquest de Tarragona. A banda d’embellir aquestes zones també es dona suport a la producció cultural juvenil. I també es difondrà entre la ciutadania les temàtiques molt concretes que han de tenir aquestes intervencions.

L’entitat Polígon Cultural obrirà aquesta setmana la convocatòria pública perquè quatre artistes interessats puguin participar-hi. Els altres quatre seran convidats i la intenció és que provinguin d’arreu de l’estat. Tots ells rebran una ajuda de 1.000 euros per poder executar la seva obra.

A banda, també es pintarà un macro mural a l’Espai Jove Kesse. Totes aquestes actuacions s’emmarquen en el projecte ‘Murs que Parlen’ que en els últims 10 anys ha gestionat més de 80 propostes d’intervenció plàstica a la ciutat.