La Generalitat posa en marxa una nova campanya contra l'assetjament a les xarxes

Cada cop més joves i adolescents denuncien sentir-se assetjats a través de les xarxes socials, ja sigui per un control estricte per part de les seves parelles o per noves pràctiques com les que consisteixen en compartir imatges de caire sexual a través d'internet. Per lluitar contra aquestes noves formes de violència, des del Consell Nacional de la Joventut s'ha posat en pràctica una nova campanya dirigida als professionals que tracten amb els adolesecents.

Sota el lema "Unfollow a les violències masclistes", una vintena de professionals en contacte amb joves des de diferents àmbits van participar aquest dimarts en una nova jornada organitzada pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya juntament  amb la Cooperativa Candela per lluitar contra els assetjaments derivats de la utilització de dispositius mòbils.

I és que més del 14 % del jovent enquestat per aquest programa afirma haver estat objecte d'amenaces o insults a les xarxes socials en el darrer any. Una proporció que augmenta al 20 % en el cas de joves entre 15 i 19 anys. Entre les noves formes de violència de gènere a les xarxes, pràctiques com el "Sexpreading", consistent en difondre fotografies de caire sexual sense consentiment de la persona que hi apareix.

Tot emmarcat en una manera de fer que no és nova, però que les noves tecnologies han amplificat en gran mesura.

Una campanya que es posa en marxa amb la intenció d'arribar a tots els sectors relacionats amb els més joves, tant a escoles i instituts com a centres juvenils o altres espais d'oci.