L'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, mantindrà el títol de fill adoptiu de la ciutat

El Ple ha rebutjat una moció de la CUP on demanava que se li retirés aquest títol, després dels últims escàndols d'abusos sexuals a l'arxidiòcesi. En aquest sentit, el Ple també ha rebutjat una altra moció que els cupaires presentaven en nom del Fòrum de Tarragona per la Memòria on es demanava retirar totes les medalles, distincions i honors que la ciutat va atorgar durant la dictadura.

Les polèmiques declaracions que va fer l’arquebisbe de Tarragona la setmana passada respecte els abusos a menors per part de mossens de les comarques tarragonines han arribat al Ple de l’Ajuntament. La CUP ha presentat una moció per retirar el títol de fill adoptiu de la ciutat a Jaume Pujol.

A favor només hi han votat Esquerra Republicana, la CUP i Iniciativa. El PDeCAT s’ha abstingut i en contra hi han votat la resta de grups. Unes formacions que no han explicat el sentit del seu vot durant el debat. Així l’arquebisbe mantindrà aquest títol que li va ser atorgat l’any 2011 per unanimitat de tots els grups municipals representants al Ple d’aquell moment.

Precisament els cupaires en nom del Fòrum de Tarragona per la Memòria han presentat una altra moció on es demanava retirar totes les medalles, distincions i honors que l’Ajuntament va atorgar durant la dictadura. A favor només hi ha votat la CUP i el PDeCAT s’ha abstingut. La resta de formacions no hi ha donat suport argumentant que era injust retirar aquests títols perquè la gran majoria de les distincions que es van atorgar van ser pel servei que s’havien prestat a la ciutat i no per simpatitzar amb el règim franquista.

Des del Fòrum de Tarragona per la Memòria argumentaven que alguns partits no havien entès el sentit de la moció. Algunes entitats són el Gimnàstic de Tarragona, la Reial Societat Arqueològica o la colla castellera Xiquets de Tarragona.