Estudien unificar tràmits administratius de les empreses industrials en una finestra única

L’Ajuntament de Tarragona estudia l’habilitació d’una finestreta única per unificar i agilitzar els tràmits administratius de les empreses industrials. És una de les principals propostes incloses al pla de millora i promoció dels polígons empresarials que s’ha presentat aquest matí i que defineix estratègies de futur per promocionar els sis polígons industrials de Tarragona.

L’estudi realitzat per l’Institut Cerdà sobre l’estat i necessitats dels polígons industrials de Tarragona reclama a l’administració la figura de la finestreta única per agilitzar els tràmits com una eina bàsica per promoure noves implantacions empresarials. Conclou que és necessari que les diferents àrees administratives de l’Ajuntament amb competències vinculades als polígons industrials treballin de forma transversal i conjunta, aventura, sota el paraigua de Tarragona Impulsa, per millorar les prestacions.

Des de l’Ajuntament s’entoma la proposta inclosa en aquest estudi que serveix de base per documentar un pla estratègic de millora, però no serà ja fins la propera legislatura que es podria implementar.

A banda de centralitzar els tràmits administratius en un únic interlocutor, el pla d’acció de promoció i millora dels polígons que es deriva de les conclusions de l’estudi, proposa també la integració de les empreses en associacions per coordinar millor la gestió dels polígons.

Activar els canals de promoció és un altre dels eixos estratègics d’un pla que també concreta una dotzena d’actuacions específiques de millora centrades essencialment en millores viàries als accessos de diversos polígons, la remodelació de l’eix principal al polígon Francolí, o la millora del drenatge pluvial al polígon entrevies. Actualment Tarragona disposa de sis polígons que abracen 470 hectàrees de sòl i que acullen 700 empreses que donen feina a prop de 6.000 persones.