El Port de Tarragona va moure 32,4 milions de tones durant el 2018, un 4,8% menys

Cal tenir en compte, però, que les xifres del 2017 van ser excepcionals. Només s’ha guanyat un 1,5% menys que el 2017, tancant un exercici positiu de 56,8 milions d’euros. El Port ha presentat els resultats de l’exercici de l’any passat.

El Port de Tarragona va tancar el 2018 amb 32,4 milions de tones mogudes, gairebé un 5% menys que l’any anterior. La davallada ha vingut pel comportament negatiu dels hidrocarburs, el tràfic d’animals vius i el carbó. Per contra va ser un bon any pels cereals i pinsos i creuers, que van assolir una xifra històrica al Port, o també per l’asfalt i la fruita. En total el 2018 es va tancar amb uns ingressos de 56,6 milions d’euros. Un 1,5% menys que el 2017, després que aquest any fos, segons l’Autoritat Portuària, un any excepcional.

L’any que ve el Port invertirà 25 milions d’euros en inversions. Destaca la terminal intermodal que es farà a Puerto Centro a Guadalajara. S’hi destinaran tres milions i mig. Aquest és un dels projectes més importants del Port en els pròxims anys per poder seguir sent competitiu.

El moll de les Balears, on han d’atracar els creuers, és una de les altres inversions. L’actual president del Port es manté en la línia de l’expresident, Josep Andreu. Així s’aposta pel moll de les Balears, que actualment s’està redactant el projecte tècnic i la previsió és que estigui operatiu el 2021. I després fer el contradic dels Prats a La Pineda i a molt llarg termini la terminal definitiva al costat del Port Esportiu de Tarragona.