Més d'un centenar de persones protesten davant l'Arquebisbat contra els abusos a menors

Més d’un centenar de persones s’han concentrat davant l’arquebisbat de Tarragona per protestar contra els casos d’abusos sexuals a menors que s’han destapat els últims dies al nostre territori. Una concentració que també s’ha fet en resposta a les polèmiques declaracions de l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, que atribuïa les denúncies als rectors Xavier Morell i Josep Maria Font, com uns ‘errors que no van ser tan greus’.

Durant la concentració s’ha llegit una carta escrita per una víctima anònima d’abusos sexuals, on ha reclamat acabar amb l’opacitat amb la qual l’església tracta aquests casos, i demana que es jutgin a través de la via penal. També ha destacat les greus seqüeles que pot ocasionar un fet com aquest. Les paraules d’aquesta víctima han arrencat crits de ‘prou impunitat’ entre els assistents.

Abans de finalitzar l’acte s’han repartit un centenar d’impresos per apostatar, és a dir, per renunciar a les doctrines religioses de l’església catòlica. També s’han penjat cartells a la façana de l’arquebisbat.