L'independentisme de Tarragona fa una crida a la mobilització durant el judici als presos

Partits i entitats independentistes tarragonins volen que la gent surti al carrer durant el judici als encausats pel procés, tal com es va fer divendres passat coincidint amb el trasllat dels presos cap a Madrid, on seran jutjats.

Fer una crida a la ciutadania de Tarragona a la mobilització davant del que consideren un judici injust que s'emmarca en una estratègia repressiva per part de l'estat espanyol. Sota aquesta premissa una desena d’organitzacions, entre partits polítics i entitats de la ciutat han presentat aquest dilluns un manifest en el que es demana als tarragonins fer sentir el seu rebuig a tot el procés judicial durant els dies que durin les vistes al Tribunal Suprem, i que en principi han de començar la setmana vinent.

És per això que convoquen a totes les persones que hi vulguin prendre part aquest mateix dimarts a les 7 de la tarda a la Plaça Corsini per a consensuar les mobilitzacions a dur a terme.

Unes mobilitzacions que ja van començar el passat divendres al vespre, el mateix dia en que es va fer efectiu el trasllat dels encausats des de les presons catalanes en les que han passat els darrers mesos als centres penitenciaris madrilenys des d'on assistiran al judici.

Tant Tarragona com Valls i Montblanc, entre d'altres, van ser escenari de diverses concentracions en que es va reclamar el final de la presó preventiva i es va denunciar la manca de drets i la indefensió que estant patint els presos davant del procés judicial.