Centenars de persones acomiaden Carme Forcadell a les portes de Mas d'Enric

La imatge del dia al territori és la del trasllat de la presidenta del Parlament Carme Forcadell des de la presó de Mas d'Enric cap a Madrid aquesta mantinada per a ser present al judici contra els encausats pel referèndum de l'1 d'octubre. Centenars de persones s'han concentrat als acessos del centre Penitenciari per donar suport a Forcadell i s'han produit petits enfrontaments entre aquests i els Mossos d'Esquadra.

Dos minuts abans de tres quarts de set la comitiva que acompanyava el vehicle logotipat dels Mossos d'Esquadra que transportava Carme Forcadell sortia de la presó de Mas d'Enric en direcció al Centre Penitenciari de Brians 2. Ho feia 196 dies després de la seva arribada al centre situat al Catllar, on va ingressar el passat 20 de juliol.

Des d'aproximadament les 5 de la matinada centenars de persones han omplert els dos quilòmetres que separen la presó de Mas d'Enric de la carretera que uneix Tarragona amb el Pont d'Armentera per fer sentir el seu suport a Carme Forcadell. Una concentració que s'ha produït en general sense incidents, tret d'un puntual tall de carretera aproximadament a un quilòmetre de l’entrada de la presó protagonitzat per una cinquantena de persones i que ha acabat amb l’actuació dels agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra i s'hauria saldat amb un ferit lleu.

A l'entrada de Mas d'Enric també presència de diputats de Junts per Catalunya, entre ells el secretari primer de la Mesa del Parlament Eusebi Campdepadrós, que ha tornat a denunciar la injustícia del procés judicial obert.

A partir d'aquest divendres doncs Carme Forcadell esperarà des de la presó d'Alcalà-Meco l'inici del judici pel referèndum de l'1 d'octubre al tribunal Suprem