El Ple de Tarragona millora el contracte de neteja i recollida de residus

El Ple de l’Ajuntament de Tarragona ha donat llum verda a la modificació del contracte dels serveis de neteja i recollida de residus. Com a novetat destaca que substituiran les 119 illes soterrades per contenidors de superfície. A banda també s’han incorporat 18 nous vehicles de neteja i recollida de residus. La modificació permetrà estalviar a l’Ajuntament de Tarragona 100 mil euros anuals en aquest contracte que costa 19,5 milions d’euros cada any.

Aquests són els 18 nous vehicles de neteja i recollida de residus que a partir d’ara donaran servei a Tarragona. Una inversió de 800 mil euros que ha de millorar la neteja dels carrers de la ciutat. La principal novetat es que tots porten aigua a pressió, una necessitat que molts vehicles no disposaven. També es podrà millorar la neteja de pintades. Aquesta nova maquinària arriba després que el Ple hagi donat llum verda a la modificació del contracte de la neteja i la recollida de la brossa. Units per Avançar, Ciutadans, PP i PSC hi han votat a favor. Esquerra Republicana i el PDeCAT s’han abstingut i Iniciativa i la CUP i han votat en contra. L’equip de govern ha defensat la modificació del contracte.

Part de l’oposició ha criticat que el 2010 aquest contracte es prorrogués. I Esquerra ha acusat a l’alcalde de mentir. Diuen que Ballesteros sempre ha defensat que Tarragona està neta i no entenen aquesta modificació si tot va tant bé. És per això que reclamen més millores més enllà d’aquesta modificació.

A banda el canvi de contracte també preveu substituir les 119 illes soterrades per contenidors de superfície. Tots els grups han coincidit en aquest punt, un canvi de contenidors que es va fer el 2006 i que ha tingut un cost de 8 milions d’euros. També es destinaran més recursos per informar a la gent com ha de reciclar. La modificació també preveu més diners en neteja durant les diverses festes. Aquest contracte té un cost anual de 19 milions i mig d’euros per l’Ajuntament.