Monnars crea una comissió de seguretat per frenar l'onada de robatoris

Nou capítol del problema d'inseguretat i robatoris als barris de Llevant de Tarragona. A les urbanitzacions de Monnars i Solimar acaben de crear una comissió de seguretat per buscar solucions a un problema endèmic del qual esperen suport municipal. De moment la mesura més efectiva que han detectat, l'autoorganització. Rebutgen però mesures d'autodefensa com els sometents.

Almenys tres habitatges de la zona de Monnars i Solimar de Tarragona haurien patit robatoris durant les festes de Nadal, segons l'associació de veïns. Juntament amb l'estiu, és la punta d'inseguretat ja habitual en zones com els barris i urbanitzacions de Llevant. El 2019 ha començat amb un nou repunt de robatoris i la preocupació ha accelerat les mesures.

A Monnars, acaben de crear una comissió de seguretat ciutadana. Volen sumar-se a una petició ja habitual a la zona, la instal·lació de càmeres de seguretat. Tot i que la veuen improbable.

Per això a algunes urbanitzacions els veïns estan començant a plantejar la creació de sometents de vigilància. Des de Monnars ho rebutgen.

De moment consideren inviable la contractació de seguretat privada pel cost econòmic que representaria pels veïns.