Tarragona recuperarà la titularitat de 24 quilòmetres de carreteres estatals

L'Ajuntament de Tarragona acabarà en els propers mesos amb una reivindicació històrica de la ciutat, recuperar la titularitat dels quilòmetres de xarxa viària del terme municipal que encara resten com a propietat del Ministeri de Foment. Són 24 quilòmetres que suposaran un augment de la despesa en manteniment que fa el consistori tarragoní de fins a 300.000 euros anuals i que permetran tirar endavant nous projectes com el pàrquing dissuassori de l'antiga carretera de Constantí.

Al llarg del primer semestre d'aquest 2019, Tarragona espera assumir la titularitat, i per tant el manteniment, de fins a 24 quilòmetres de xarxa viària situats dintre del seu terme municipal i que encara pertanyen al Ministeri de Foment.

El traspàs al consistori es farà en dues fases. Una primera, que afectarà a set quilòmetres de la xarxa que comprenen entre d'altres l'antiga Nacional 340 en els trams ocupats ara mateix per l'entrada a la ciutat per l'avinguda de Roma i la Plaça Imperial Tarraco. Un traspàs que des del consistori esperen es pugui fer efectiu en poques setmanes i que permetrà, per exemple la construcció del nou pàrquing dissuassori projectat a l'antiga carretera de Constantí. Uns set quilòmetres que l'ajuntament ja manté amb el seu propi pressupost per a la xarxa viària des de fa anys.

Un pressupost, però, que s'haurà de veure augmentat quan els altres 17 quilòmetres de via passin a mans del consistori en els propers mesos i entre els que hi ha, per exemple, els trams de l'antiga N-340 fins a la Móra, al nord, i fins a la Canonja, al sud. L'àrea d'Urbanisme calcula que suposarà un augment d'un 10% en l'actual despesa en xarxa viària, arribant als 3 milions d'euros.

Un traspàs que permetrà al consistori impulsar nous projectes de millora en aquests trams, dotant-los d'una caire més urbà. Tot i això, des d'Urbanisme defugen grans projectes irrealitzables econòmicament.