Preocupació a la Part Alta de Tarragona per la presència de menors migrants no acompanyats pels carrers

L'arribada de centenars de menors migrants no acompanyats procedents del nord d'Àfrica aquest estiu preocupa a molts municipis, on ajuntaments i entitats treballen per la seva inserció. A la Part Alta de Tarragona, les entitats veïnals asseguren que ja fa anys que la presència de grups d'adolescents migrants generen problemes d'inseguretat i convivència. 

Un robatori al Portal del Roser, seria l'últim incident ocorregut, en els últims dies, a la Part Alta. Entitats veïnals com l'Associació de la Catedral ho relacionen amb la constant presència de menors migrants no acompanyats al barri.

Asseguren que es reuneixen habitualment en places com la de la Reial Germandat de Jesús Natzarè o a la de Carles Llorach, prop del Portal del Sant Antoni. Els menors estan acollits al centre de la Mercè, encara que segons els veïns, al barri s'ajunten amb altres col·lectius.

Segons els veïns, des del centre d'acollida els expliquen que no poden retenir els joves. Per això demanen mesures a la Generalitat, començant per un major control d'aquests adolescents.

L'Associació de Veïns de la Catedral proposa recuperar la figura del sereno, donant feina a aturats majors de 50 anys, o augmentar la vigilància policial a la Part Alta.