Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

Els ajuntaments reaccionen a la convocatòria de Referèndum

El Govern segueix amb l'execució de la Llei del Referèndum i després de convocar l'1 d'octubre, aquest dijous ja ha enviat als ajuntaments una notificació oficial sol·licitant-los els espais electorals que habilitaran els municipis pel Referèndum. Alguns alcaldes, com el de Valls o el de Montblanc ja han signat un decret confirmant els seus col·legis electorals i el suport a l'1 d'octubre. A d'altres com Tarragona, esperen les resolucions judicials.

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha aprofitat l'acte del pregó de la seva Festa Major, per signar davant els montblanquins el decret de suport al Referèndum, i la plena disposició del col·legi electoral habitual, l'escola pública Les Muralles.

L'alcalde de Valls, Albert Batet, ha signat el seu suport a l'1 d'octubre al mateix Parlament, on com a diputat està participant al Ple.

Qui també mantindrà el seu suport al Referèndum és l'Ajuntament de Torredembarra, amb alcalde republicà. La majoria de municipis estan al corrent de la carta que ha enviat la Generalitat demanant la seva implicació al Referèndum. En el cas de l'Ajuntament de Tarragona, l'alcalde ha dit que no la respondrà a l'espera de les resolucions judicials sobre la Llei i la convocatòria del Referèndum.

A Salou, amb Govern de Convergència i Unió, els independents de la FUPS i el PSC l'Ajuntament ha demanat informe al secretari, i es pronunciarà en les properes hores. Altafulla, amb l'alcalde d'En Comú Podem, es manté contrari a cedir espais per la consulta. Des de Vila-seca, es confirma haver rebut la carta de la Generalitat, però encara no s'ha fet pública la postura a la mateixa

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ