Baixen els processos que eviten el judici mitjançant la mediació

Baixen el conflictes que arriben a un acord a través de la mediació i s'han d'acabar resolent en un judici. Així ho ha explicat aquest dilluns, Dia Europeu de la Mediació, el Col·legi d'Advocats de Tarragona, que considera la mediació la millor solució en àmbits com el familiar i demana un esforç per a potenciar-la en diferents àmbits

Remarcar la importància de la mediació per a la resolució de conflictes d'una manera més satisfactòria per a totes les parts, evitant les conseqüències d'una sentència judicial que no pugui desencallar-lo del tot. Aquest és l’objectiu d'un Servei d'Orientació a la mediació del Col·legi d'Advocats de Tarragona que ha vist com durant el 2018 s'han reduït les sol·licituds de mediació als jutjats a on els ofereix, els de Tarragona, Valls i El Vendrell.

Una reducció de gairebé el 30 per cent de sol·licituds que s'ha vist accentuada als jutjats de Tarragona, mentre que a Valls i al Vendrell s'ha mantingut. Durant el 2018, a més s'han finalitzat un total de 39 processos de mediació, amb un 63 per cent d'acord entre les parts.

Des del col·legi d'advocats es destaca l'èxit del servei en àmbits com el dels jutjats de família en processos com els de custòdia i s'aposta per la seva extensió a àmbits com el laboral.

Un balanç de l'any 2018 que el Col·legi d'Advocats tarragoní ha fet coincidir aquest dilluns amb el Dia Europeu de la Mediació