El Ple aprova reduir les tarifes del bus urbà un 25% per als tarragonins

Primer pas perquè el bus urbà de Tarragona sigui totalment gratuït. El Ple de l’Ajuntament ha aprovat reduir la tarifa d’aquest servei un 25% a totes les persones empadronades a Tarragona a partir del 28 d’aquest mes de gener. En contra hi han votat Esquerra, la CUP i Iniciativa.

És un dels projectes estrella de Josep Fèlix Ballesteros si continua com alcalde de Tarragona, la gratuïtat del bus urbà per totes les persones empadronades a la ciutat. Ja s’ha fet realitat un primer pas que suposa la reducció d’un 25% de les tarifes d’aquest servei per tots els tarragonins. El Ple hi ha donat llum verda gràcies els vots del PSC, Ciutadans, el PP, el PDeCAT i Units per Avançar. Tot i això no han faltat algunes crítiques per part d’aquests grups. Ciutadans ha dit que la seva formació prioritzaria primer la renovació de la flota i el PDeCAT ha justificat el seu vot en el compromís del govern en fer un estudi per afavorir que els discapacitats tinguin els viatges de franc. Per altra banda Esquerra, Iniciativa i la CUP hi han votat en contra. Els republicans diuen que els diners que s’hi hauran de destinar s’hauran de treure dels pocs que ja s’inverteixen a la ciutat.

L’alcalde ha recordat que quan es va implementar la gratuïtat de l’autocar pels jubilats i després pels nens i nenes en edat d’escolarització obligatòria també van tenir crítiques. Però ha defensat que ara són dues mesures que han servit i que ningú tocaria. És per això que Ballesteros aposta per fer un pas més enllà i que l’autobús sigui gratuït per tots els tarragonins i ha criticat els vots contraris.

Aquesta bonificació del 25% en les tarifes del transport urbà serà una realitat a partir del 28 de gener. La setmana que ve l’Ajuntament engegarà una campanya per informar a tots els usuaris.