Batet demana la unitat de les forces independentistes per fer fora Ballesteros de l'alcaldia de Tarragona

La presentació de la Crida a Tarragona va omplir l'Aula Magna de la Universitat Rovira i Virgili. En un auditori format essencialment per persones vinculades o properes als postulats del PDeCat, els ponents de l'acte, encapçalats pel diputat Eduard Pujol, es van esforçar a presentar la iniciativa engegada per Puigdemont com una eina política que reclama al món independentista una unictat d'acció necessària en moments excepcionals com els actuals.

La necessitat de vehicular una ferma unitat d'acció de les diferents sensibilitats i agents polítics del món independentista es va presentar com l'eix central d'aquest nou moviment. Tots els ponents van coincidir en aquesta premisa. De fet, el diputat, alcalde de Valls i membre de la Crida, Albert Batet, va anar més enllà. Va reclamar la unitat de les forces independentistes de Tarragona per fer fora de l'alcaldia Ballesteros, a qui encara va retreure la seva passivitat davant les càrregues policials de l'1 d'octubre.

Per Batet, l'actitud passiva dels socialistes, els sitúa al costat de Ciutadans i PP. El congrés constituent de la Crida es farà el proper 26 de gener a Barcelona. De moment, els caps visibles del moviment asseguren que no es presentaran a les eleccions municipals, si bé recolzaran les forces polítiques independentistes.