UGT i CCOO reclamen a la Generalitat que construeixi el nou hospital Joan XXIII de Tarragona

UGT i CCOO reclamen a la Generalitat que complexi els acords sanitaris del Camp de Tarragona i construeixi d’una vegada per totes el nou hospital Joan XXIII de Tarragona. El grup municipal del PSC a l’ajuntament tarragoní presentarà una moció al ple d’aquest divendres per demanar aquesta construcció i també que es tornin a contractar els treballadors que s’han perdut durant la crisi.

El 2021 hauria d’entrar en funcionament el nou hospital Joan XXIII de Tarragona, un compromís que han refermat dos consellers de Salut de la Generalitat. Els sindicats UGT i CCOO denuncien però que a la pràctica tot quedarà en paper mullat. De fet ara es coneixerà quin és el projecte guanyador, i per calendaris el nou hospital no arribarà a la data promesa. Per això demanen que el Joan XXIII sigui una prioritat.

A banda els dos sindicats també reclamen que es tornin a contractar els mateixos treballadors que hi havia abans de la crisi. Apunten que el 2011 l’Hospital Joan XXIII va perdre 250 professionals. A més també demanen la dissolució de l’empresa pública GIPS i que tot ho gestioni l’Institut Català de la Salut.

Aquestes demanes les portarà al ple d’aquest divendres el grup municipal del PSC. Els socialistes esperen que la moció tingui el suport de tots els grups.

El nou hospital Joan XXIII és el projecte més important del Pla Estratègic Sanitari del Camp de Tarragona del període 2016-2020, amb una inversió prevista de 48 milions d’euros.