La URV engega mesures per acabar amb l'abandonament d'estudis, que arriba al 17%

La taxa d’abandonament d’estudis a la URV ha anat en augment en els últims anys. A l’últim curs, al 2017-18, la taxa va superar el 17% entre els alumnes de primer curs. Una de les principals causes és perquè els alumnes no encerten els seus estudis. És per això que la Universitat engegarà un seguit d’accions.

Gairebé un 90% dels alumnes de la URV que deixen els seus estudis ho fan durant el primer curs. El 2017-2018 un 17’4% dels alumnes matriculats van abandonar els estudis. Una taxa que ha anat en augment en els últims anys. Per àmbits els estudis de Ciències Socials i Jurídiques són els que tenen una taxa d’abandonament més alta, un fet que coincideix que són els graus universitaris on menys nota es necessita per accedir-hi.

La Universitat vol corregir aquesta tendència a l’alça, és per això que engega un seguit d’accions. Es milloraran les jornades de portes obertes i d’acollida explicant millor cada grau, ja que un 23% dels alumnes que deixen els estudis ho fan perquè no superen el mínim de crèdits. També es vol potenciar els estudis semipresencials, ja que un 10% dels alumnes que abandonen ho fan per incompatibilitat amb la feina.

També es vol reforçar els cursos zero en aquells estudis més complexos. Per això la URV es planteja moure el calendari i començar les classes després de Santa Tecla. L’objectiu és retornar la taxa d’abandonament al 15% i fins i tot disminuir-la més.