Eduard Boada serà el pregoner de les festes de Santa Tecla

Eduard Boada serà el pregoner de les Festes de Santa Tecla d’aquest 2019. L’equip de govern li ha proposat aquest matí a Boada arran d’una iniciativa sorgida a través de les xarxes socials. Hem anat fins a casa seva per saber com ha rebut aquesta notícia.

Impacient, esperant al sofà del menjador de casa seva. Sota els seus peus, al pis de baix, s’hi troba una bona part de la seva vida. El mític bar Casa Boada que el 1947 va obrir el seu pare i que ell ha regentat fins al passat mes de maig. Eduard Boada no para de rebre missatges a través del mòbil.

Sona el timbre de casa seva i arriba un moment que ell mai s’hagués imaginat a la vida. L’alcalde de Tarragona li proposa ser pregoner de les Festes de Santa Tecla d’aquest any. Boada, mig nerviós ha acceptat l’encàrrec. Ell i la seva dona ja feia algunes hores que sabien que aquesta proposta arribaria.

Tal com es mereixen les grans ocasions, cava per brindar. Encara queden nou mesos per aquest moment però el futur pregoner ja ha començat a pensar en el discurs d’aquell dia. No hi faltarà la música o tampoc la cultura popular.

Però fer Boada pregoner no ha estat casual. Feia dies que les xarxes socials a través del hashtag #BoadaPregoner ho demanaven.

El passat 2011 l’Ajuntament de Tarragona el va homenatjar amb el Diploma al Mèrit Cultural. Ara amb els seus 77 anys serà el pregoner de les festes. Boada és sens dubte una de les persones més estimades de la ciutat, així ho demostren els diversos missatges i postals que rep cada dia.