La peatonalització definitiva de la Part Alta de Tarragona, possible en un any

El tancament complet de la Part Alta de Tarragona al trànsit podria ser realitat en el termini d'un any. Així ho veu el regidor de Mobilitat, Josep Acero, que en declaracions a Tac12 ha assegurat que la col·locació d'una pilona regulable al portal de Sant Antoni serà l'element definitiu, i diu que no tardarà. De moment, ara es col·locarà una segona pilona al portal del Roser per evitar el pas de vehicles cap al carrer Cavallers. De moment, una mesura similar ja està a punt d'estrenar-se prop del carrer Unió.

En aquell punt, es desenvolupen els últims treballs de condicionament dels accessos al carrer d'Armanyà de Tarragona per la col·locació de la nova pilona que a partir d'aquest divendres regularà l'accés a l'illa de carrers propera a l'escola Pau Delclòs. L'espai, ja semipeatonalitzat, complirà amb la demanda de la comunitat educativa del centre per acabar amb el pas de cotxes a la zona escolar.

Només els vehicles autoritzats podran passar-hi durant el dia, trucant a un telèfon mòbil que activarà la pilona. Al matí, de dos quarts de deu a dos quarts de dotze, estarà obert per càrrega i descàrrega. Aquest és el model que l'Ajuntament de Tarragona preveu també per la Part Alta, amb l'objectiu d'acabar definitivament el projecte de tancament total al trànsit, malgrat el rebuig de la comunitat educativa de l'escola Lestonnac.

El cas del col·legi Lestonnac, on els pares volen arribar en cotxe fins l'escola, és oposat al del Pau Delclòs, però el consistori confia trobar una solució adaptada a les peticions. En el cas de la Part Alta, una de les opcions seria l'habilitació d'un espai per deixar els alumnes prop del centre. De moment, el tancament de la Part Alta seguirà aquest any amb la col·locació d'una nova pilona al Portal del Roser, per evitar el pas de vehicles cap als carrers per vianants.

La pilona inicial del Portal del Roser va ser la primera mesura per la peatonalització de la Part Alta. Es va col·locar el febrer del 2010 i només estrenar-se s'hi van registrar 900 vehicles amb pas autoritzat, entre emergències, veïns, comerciants o professionals de la Part Alta.