La meitat dels apartaments turístics de Tarragona són il·legals

Booking, un dels principals portals de comerç vacacional a Internet, retirarà tots els allotjaments turístics de Tarragona que no disposin de llicència. Es calcula que la meitat dels 800 a la ciutat són ilrregulars i des del sector demanen posar fre a la problemàtica abans que sigui massa tard. Per reforçar la marca, diuen, cal acabar amb el mercat negre dels apartaments.

Tarragona compta amb uns 800 apartaments i prop de la meitat d'aquests són il·legals, no paguen IVA i precipiten una competència deslleial amb preus reduïts per atreure el turista de menys poder adquisitiu i que menys gasta al territori. Un greuge econòmic i també de seguretat perquè no existeix cap registre d'entrada dels clients que aposten pel mercat negre del lloguer d'apartaments.

L'Associació local considera positiva la decisió de Booking d'anul·lar els anuncis que no disposin de llicència. Ara bé, demanen al consistori que apliqui noves mesures, des de la inspecció a peu de carrer fins a la instauració d'una taxa com l'existent a Salou. Expliquen que l'actual panorama d'apartaments turístics de Tarragona no és caòtic i que encara hi ha temps per estructurar-lo però alerten que el prestigi de la ciutat corre perill en cas de no frenar el mercat turístic irregular.


Des de l'associació es fa una crida a què altres grans operadors de reserves online segueixin la mateixa política per acabar amb un intrusisme que també afecta altres municipis del territori com Salou i que disposen d'un nombre d'apartaments molt superior al de Tarragona.