La Taula Estratègica del Corredor del Mediterrani reafirma la seva aposta davant Espanya i Europa

Nova reunió de la taula estratègica pel corredor del Mediterrani a Barcelona en la qual totes les parts implicades han tornat a reclamar a Madrid i a Europa que aquest corredor sigui ja una realitat. Des del territori es torna a reclamar que els mercaderies circulin fora de la costa.

Fotografia de família aquest dilluns a Barcelona després de la vuitena Taula estratègica pel Corredor Mediterrani, impulsada per la Generalitat i formada per administracions i agents econòmics catalans. Una reunió en que han participat tant la Coordinadora de la Unió Europea pel Corredor Mediterrani  Iveta Radičová com el seu homòleg espanyol Josep Vicent Boira.

Davant d'aquests dos interlocutors, el govern català ha tornat a refermar l'aposta política i econòmica pel corredor i per les seves connexions amb els ports i els principals centres logístics del país davant el que denuncia inacció del govern espanyol.

En aquest sentit, reclama, a més de l'acabament de la infraestructura, que aquesta s'adapti als reptes actuals.

Precisament sobre aquesta doble plataforma per a viatgers i per a mercaderies, i el pas d'aquestes darreres per l'interior es basen algunes de les principals reclamacions del territori. Des de la ciutat de Tarragona reclamen posar damunt la taula novament el projecte de la línia Reus-Roda.

També han reclamat aquesta futura infraestructura des del Port de Tarragona, tot i que reconeixen que la veuen a llarg termini.

Pel que fa als viatgers, des de Salou reclamen que el nou Corredor sigui una via d'entrada de visitants provinents del centre del continent.

Una Taula però que no ha servit per a conèixer nous calendaris per a les fase més avançades del Corredor com el desdoblament de la via entre Vandellòs i Tarragona, que, tot i acabat, continua pendent de les proves de seguretat de la nova línia