L'atur puja a Tarragona per sobre de la mitjana catalana

L’atur va tornar a pujar al mes de novembre a Tarragona i ho va fer amb un increment de 1.610 persones, el que suposa un 3,5% més que el mes anterior, segons les dades publicades pel Ministeri de Treball. 

L’atur va tornar a pujar al mes de novembre a Tarragona i ho va fer amb un increment de 1.610 persones, el que suposa un 3,5% més que el mes anterior, segons les dades publicades pel Ministeri de Treball. Amb aquesta dada Tarragona és la segona demarcació on la desocupació va créixer més al novembre, només superada per Girona. Una situació que contrasta amb la mitjana catalana i espanyola, ja que durant el mes passat l’atur es va estabilitzar.

L’increment de l’atur de Tarragona s’explica pel mal comportament dels serveis, pel final de la temporada turística. Per això els aturats d’aquest sector van pujar en més de 1.700 persones. També van pujar els desocupats de la indústria, però de forma molt menor. En canvi van baixar els aturats de la construcció i l’agricultura.

El govern de l'Estat creu que s'ha de lluitar sobretot per millorar la contractació de dones i joves, però es felicita per haver aconseguit crear llocs de treball més estables i de qualitat, al contrari del que diuen els sindicats.