Tarragona i Reus exigeixen a Foment que complexi el pacte ferroviari

L’alcalde de Tarragona i Reus refermen el pacte territorial sobre els trens després que el ministeri de Foment digués que no preveia ara com ara l’estació intermodal de l’aeroport. A finals d’aquest any els alcaldes que van signar el pacte es reuniran amb la Generalitat i a principis de l’any que ve es volen reunir amb el ministre de Foment.

Tarragona i Reus tornen a escenificar la unitat per reclamar a Foment que assumeixi els acords del territori en matèria ferroviària. Volen prioritzar especialment l’estació intermodal al sud de l’aeroport i dels baixadors ferroviaris que han d’anar a les dues ciutats. Una altra de les demandes prioritàries és el desviament dels trens de mercaderies per l’interior. És per això que esperen que a principis de l’any que ve puguin reunir-se els cinc ajuntaments del pacte amb el ministre de Foment, José Luís Ábalos. Primer però es tindrà una reunió d’aquí a unes setmanes amb la Generalitat perquè el govern català acompanyi el territori en aquest projecte. L’alcalde de Tarragona creu que des de Madrid no poden tenir excuses perquè per primera vegada el projecte és unitari.

De la reunió amb Foment s’espera que en surti un compromís per part de Madrid i uns terminis d’execució al més aviat possible. Els dos alcaldes confien que la proposta serà vista amb bons ulls.

Aquesta és la primera reunió que ha obert l’alcalde de reus amb els seus homòlegs. Pellicer es vol reunir ara amb Vila-seca, Salou i Cambrils. Els altres municipis que formen part del pacte ferroviari.