Tarragona prepara ja la celebració dels 700 anys de l'entrada del braç de Santa Tecla, que es compliran el 2021

El braç de Santa Tecla, la relíquia sobre la qual es basa tota la tradició cultural i popular de Tarragona després de la seva arribada a la ciutat a principis del segle XIV. Una efemèride que des d'avui i fins al 2021 es convertirà en la propera fita de Tarragona, per la celebració dels 700 anys de la primera entrada del braç. Avui s'ha fet públic l'esdeveniment, que vol ser un referent de país.

S'ha mantingut sota secret fins ara, després que els treballs previs hagin consensuat una data de celebració, el maig de 2021. Data en què es compliran els 700 anys de l'arribada de la relíquia de Santa Tecla a Tarragona l'any 1321. Els entesos s'han hagut de posar d'acord perquè alguns documents parlaven del 1323, i de fet la commemoració servirà també per seguir amb la investigació. Al capdavant, Salvador Fa, el comissariat que coordinarà l’entramat d'experts, institucions i entitats que faran possible la celebració, que es clourà amb les Festes de Santa Tecla d'aquí a 3 anys.

El març de l'any vinent començaran a treballar 6 grups de treball diferents que planificaran totes les activitats culturals, actes tradicionals, comercials i econòmics, l'acció investigadora, les activitats socials i de cooperació i la divulgació, que s'iniciarà a les escoles el curs 20/21. Tot plegat, amb un objectiu clar, convertir la celebració en un esdeveniment de país.

A partir del febrer la imatge de T-700 es convertirà en emblema de ciutat i passarà a formar part de totes les campanyes locals, amb l'objectiu de convertir el 2021 amb una gran fita que marqui un abans i un després per la tradició tarragonina.  A la celebració s'hi implicaran també altres municipis vinculats a l'arribada del braç de Santa Tecla, institucions vinculades i altres efemèrides coincidents.