L'Ajuntament sabrà al gener l'estat estructural de l'amfiteatre

L’Ajuntament sabrà durant el mes de gener l’estat estructural de l’amfiteatre. Ara s’hi estan fent sondejos per saber com està fonamentada la zona de la graderia que es va reconstruir als anys 70 i que és la que concentra els problemes. Un cop es tingui la diagnosi, es decidiran les actuacions necessàries per recuperar el monument.

Aquests sondejos aportaran informació sobre el sistema de recolzament de la graderia de l’amfiteatre, de la part que es va reconstruir durant els anys 70. Es tracta d’uns treballs que s’afegeixen a d’altres que ja s’han fet, com la instal·lació de vibròmetres, per saber si alguna part de l’estructura es desplaça. En les properes setmanes es farà un estudi geotècnic i es consultarà la documentació disponible sobre la reconstrucció. Tot plegat permetrà fer una diagnosi de l’estat del monument, calculen que al mes de gener. A partir de llavors es decidiran les actuacions necessàries.

Les esquerdes van obligar a tancar al mes de febrer i de forma provisional l’accés a l’arena. Després s’hi va instal·lar una escala metàl·lica per poder-i accedir. Aquests problemes afecten de forma exclusiva la part reconstruïda als anys 70, ja que tota la part original es manté intacta, sense cap alteració.

Un dels reptes de futur de l’amfiteatre és, segons l’Ajuntament, fer-lo més confortable perquè pugui acollir més activitats culturals.