La URV obre una auditoria per les possibles irregularitats del contracte de l'exgerent

L'equip de govern de la URV vol esbrinar si són certes les sospites de presumptes irregularitats al voltant de la relació laboral de l'exgerent de la universitat, Manuel Molina, que investiga l'Oficina Antifrau de Catalunya. És per això que han demanat un informe i una auditoria interna que doni llum a un contracte que diuen va ser aprovat per l'anterior equip de govern.

Segons el Consell de Govern de la URV a través d'un comunicat, l'informe encarregat al Gabinet Jurídic i a Recursos Humans ha de permetre, a més de respondre al requeriment de l'Oficina Antifrau en el termini marcat de 30 dies, donar resposta al mateix equip rectoral de les possibles irregularitats detectades en la relació laboral de l'exgerent Manuel Molina i en el nomenament de dos càrrecs de confiança.

El fet que genera més dubtes a l'Oficina Antifrau és la relació laboral de l'exgerent, i en concret la conversió del seu contracte d'alta direcció en un contracte laboral indefinit del règim comú, que es va signar el 25 de juliol de 2014 sense concurs públic i aprovat pel Consell Social a proposta de l'anterior rector.

Des de l'actual govern, reiteren que els fets són anteriors a la seva arribada i mostren total col·laboració amb Antifrau.

En el comunicat l'equip de govern recorda que una de les primeres accions que van dur a terme a la seva arribada van ser l'acomiadament de Molina per manca de confiança i el canvi en la forma de nomenar el càrrec de gerent, que ara es proveirà a través de la figura de personal eventual.