El REC prepara una edició combativa i revolucionària de l'1 al 9 de desembre

De l'1 al 9 de deembre Tarragona s'endinsarà al món del cinema amb el REC, el Festival Internacional de Cinema de la ciutat que aquest any estarà dedicat al concepte de la revolució, amb el cicle Recvolucions, amb propostes sobre la transformació social i coincidint amb el 50è aniversari del maig del 68. Enguany hi haurà 5 estrenes absolutes a l'Estat espanyol.

 Com ja dibuixava el cartell presentat a finals d'octubre, el Festival REC viurà enguany una edició més combativa que mai, marcada pel concepte de revolució. De l'1 al 9 de desembre s'hi descobriran més d'una vintena de propostes de nous creadors d'arreu del món, acostant l'esperit revolucionari del cinema, concidint amb els 50 anys de la revolució del maig del 68. Part d'aquestes projeccions ja s'estan fent a mode de prèvia al CaixaForum de Tarragona, i seguiran durant els dies del festival. 

Aquest any 5 de les propostes de la secció oficial Opera Prima a concurs són estrena absoluta a l'Estat espanyol com 'I hope you'll die next time' i 6 pel·lícules més es veuran per primer cop a Catalunya, entre les quals l'Époque, o Las Herederas. Durant les dates del festival també es celebrarà el miniRec i les Sessions Vermut, destinades al públic familiar. Per això s'ha preparat una programació compacta de pel·lícules i tallers al teatre del Serrallo.

Pel que fa a la secció My First Time, on es busca apropar els orígens d'un cineasta consagrat, aquest any estarà dedicada a Juanma Bajo Ulloa. Enguany a més també es celebra cinquè aniversari del Primer Test, la secció destinada als projectes que es troben en posproducció i que volen rebre assesorament internacional. També es manté la Jornada Professionl del sector i les sessions destinades als joves creadors i a la comunitat universitària.