Tarragona acull un programa pilot per a 40 menors no acompanyats

El complex educatiu de Tarragona acull una quarantena de menors no acompanyats. Formen part d’un programa pilot que els ofereix acollida i formació per tal de poder incorporar-se al món laboral. Coordinat per Afers Socials i Ensenyament, la intenció és que aquest programa pilot s’estengui per tot Catalunya i arribi a 900 menors no acompanyats.

A les instal·lacions del complex educatiu els menors no acompanyats reben classes cada dia. D’una banda aprenen idiomes com català i castellà i de l’altra adquireixen coneixements de jardineria, cuina o pintura. Aquests 40 menors no acompanyats formen part d’un programa pilot de Formació i Inserció que ha engegat la Generalitat. Es tracta de joves d’entre 16 i 17 anys i que van arribar sols a Catalunya a l’estiu.

Aquest programa pilot s’anirà estenen per la resta de Catalunya fins a arribar a uns 900 joves. El coordinen els departaments d’Afers Socials i Famílies i Ensenyament. L’objectiu final és dotar aquest joves de les eines necessàries perquè puguin trobar feina.

El programa s’adreça a menors d’entre 16 i 17 anys. Un altre dels reptes, però, és oferir-los una resposta un cop arriben a la majoria d’edat i deixen d’estar tutelats per la Generalitat.

L’arribada d’aquests joves s’ha incrementat durant els últims mesos i un informe del Síndic de greuges calcula que l’any vinent podrien arribar-ne uns 6.000. Per això, assegura la Generalitat, cal estar preparats per oferir una resposta.