L'Ajuntament aparca els 400.000€ que s'havien de destinar a urbanitzar els terrenys on havia d'anar IKEA

L’Ajuntament de Tarragona fa dies que dóna per mort el projecte d’Ikea. Una prova més és que s’han aparcat els 400 mil euros que s’havien de destinar aquest any a la urbanització al Pla Parcial 10, on s’havia de situar la multinacional Sueca. Tot i això l’equip de govern ha assegurat que està en converses amb 3 operadores per instal·lar-se a Tarragona i que l’any que ve tirarà endavant la urbanització dels terrenys.

Era una de les inversions més importants que havia de fer aquest any l’Ajuntament de Tarragona. En total s’havien de destinar 400.000 euros per urbanitzar els terrenys del PP10, on s’havia de situar l’IKEA. Ara però l’equip de govern a decidit aparcar aquesta partida per l’any que ve pel retard que porta el projecte. En concret s’ha fet un modificatiu de crèdit que s’ha aprovat per tots els partits excepte el PDeCAT, Iniciativa i la CUP que s’han abstingut. La modificació de crèdit també contempla subvencions a colles castelleres o a la Fundació Onada i també a pagar factures de consums.

Tot i això l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha insistit que l’Ajuntament s’ha avançat per trobar una alternativa a IKEA. Ballesteros ha assegurat que el PP10 tirarà endavant i ha explicat tal com va avançar TAC12 que hi ha 3 operadores interessades a explotar aquests terrenys.

Això ha passat en un ple on per tercera vegada consecutiva els veïns del Barri del Port han fet sentir la seva veu per reclamar un barri digne. A banda el plenari també hi ha fet acte de presència persones contràries al tancament dels restaurants del Iot i el Tòful de Mar de la Platja Llarga. En aquest sentit l’alcalde ha llegit una declaració institucional on ha demanat a la Generalitat que tregui a concurs com més aviat millor l’explotació d’aquest edifici perquè no es degradi i quedi en l’oblit.