La URV vol atreure més estudiants de Barcelona

La URV vol atreure més estudiants de Barcelona i per això faran accions promocionals especifiques. És un dels objectius de la universitat de cara al curs vinent. Un altre és reduir la taxa d’abandonament d’estudiants que deixen la URV durant el primer curs, ja que és més elevada que la mitjana catalana.

Actualment un 10% dels alumnes de la URV provenen de Barcelona. Un dels objectius de la universitat tarragonina és incrementar aquest percentatge i per això faran accions promocionals a la capital catalana. Una estratègia que tindrà com a punt de partida l’escola de negocis ESIC, vinculada a la URV. Volen que també els estudiants de Barcelona vegin la universitat tarragonina com una opció.

Un altre dels objectius de la universitat és reduir la taxa d’abandonament dels alumnes de primers curs. En alguns ensenyaments és de l’1 i mig%, però en d’altres arriba al 25%. Volen analitzar la situació de cada departament i també saber les causes, ja que poden ser molt diverses.

Durant aquest curs s’han matriculat a la URV en el primer curs d’algun grau 3.130 persones, el que suposa un 16% més que fa un any. També s’han incrementat els alumnes de màster, que són 1.580, un 12% més. Unes bones dades, però, que la URV vol millorar ja que hi ha ensenyaments que tenen places buides.