Els propietaris de Ca l'Ardiaca tenen el permís per fer els treballs previs per convertir l'edifici en un hotel de 5 estrelles

Els propietaris de Ca l’Ardiaca ja poden començar a consolidar l’estructura de l’edifici, molt malmesa. A més tenen també l’autorització per fer les excavacions. Són dos passos necessaris per poder aconseguir més endavant la llicència d’obres per construir l’hotel. Tot i això, l’Ajuntament recorda que la propietat ha estat multada per nombrosos incompliments. Un dels últims requeriments, que tornin a posar la lona que cobria la façana de l’edifici. 

Els propietaris de Ca l’Ardiaca ja tenen el vist-i-plau de Patrimoni de la Generalitat per poder fer les excavacions arqueològiques del subsòl de l’edifici. Es tracta d’uns treballs molt delicats, que s’han de fer manualment i durant els quals s’ha de garantir que no es danya cap zona. Per això, els propietaris també hauran de consolidar l’estructura de l’edifici, per assegurar que és estable. Això implicarà, per exemple, actuar a la teulada, molt malmesa. Es tracta de dos procediments previs a la restauració de l’edifici per convertir-lo en el primer hotel 5 estrelles de la ciutat.

Aquestes són les properes actuacions que hauria de fer la propietat. L’Ajuntament recorda que, si no hi actuen, podrien acabar expropiant-lo als propietaris, la promotora aragonesa Desarrollos Arbe. Un procediment que podria culminar en els propers mesos. De fet, el consistori recorda que se’ls ha requerit diverses vegades perquè tornin a posar la lona que cobria l’edifici i que va caure al febrer, després d’una ventada. De moment, no ho han fet.

El camí per convertir Ca l’Ardiaca en el primer hotel de 5 estrelles de la ciutat ha estat més llarg del previst i ple d’obstacles. Durant tots aquests anys els propietaris, de fet, han estat sancionats més d’una vegada per l’Ajuntament per diferents incompliments.