El Ple de Tarragona aprova per unanimitat augmentar el sou dels funcionaris al màxim legal

 L’Ajuntament de Tarragona augmentarà el sou als funcionaris públics fins al màxim legal. El ple ha aprovat per unanimitat en una sessió extraordinària augmentar els sous un 0,3%. Una xifra que s’afegeix a l’increment del 1,75% que ja es va aprovar durant el ple del mes passat. Un Ple per cert, on ha pres possessió el nou regidor de la CUP, Jaume López.

Ha estat una sessió curta que ha començat tenint com a protagonista Jaume López que ha pres possessió com a nou regidor de l’Ajuntament de Tarragona. El ja regidor de la CUP ha acceptat les lleis vigents per imperatiu legal i s’ha compromès a treballar pel benestar i en defensa dels drets socials i polítics dels tarragonins. Jaume López ocupa el lloc que va deixar Jordi Martí per incompatibilitats laborals.

La sessió extraordinària ha servit per acordar per unanimitat que l’Ajuntament apujarà el sou dels funcionaris un 0,3%. La xifra s’afegeix a l’increment de l’1,75% que ja es va aprovar durant el ple de l’octubre. D’aquesta manera els treballadors del consistori se’ls augmentarà el sou fins al màxim legal. Aquests diners, 108 mil euros, s’abonaran com a productivitat i sortiran de partides d’estalvi del capítol de personal. Tot i això l’oposició ha exigit que no es treguin dels diners del pla de pensions.

El regidor d’Economia i Hisenda Pau Pérez, ha confirmat que els diners s’agafen al marge del pla de pensions. I ha recordat que legalment és impossible pagar els diners del pla de pensions enguany per la llei de pressupostos de l’Estat.

Esquerra ha recomanat a l’equip de govern que siguin curosos amb el pla de pensions perquè amb el canvi de govern a Madrid hi pot haver algun gest i d’aquesta manera es pugui pagar els diners del pla de pensions.