Primera reunió que no acaba amb les reticències a la mesquita de Sant Pere i Sant Pau

El projecte de construcció d'un centre de culte al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona continua sense apropar distàncies entre els veïns de la zona i la Comunitat Islàmica. Aquest dimecres al vespre es van reunir per primera vegada les dues parts per a posar damunt la taula un projecte que des del consistori tarragoní s'està estudiant per tal de poder donar els permisos necessaris.

Reunió aquest dimecres al vespre entre les dues Associacions de veïns de Sant Pere i Sant Pau i membres de la Comunitat Islàmica del barri per a conèixer de primera mà el projecte del centre de culte que aquests darrers hi volen instal·lar i que ha creat un rebuig creixent entre els veïns de la zona.

El projecte que vol dur a terme la Comunitat Islàmica passa per instal·lar en aquests magatzems situats a la Cooperativa Tarraco un centre en que els infants de la comunitat pugin aprendre la llengua àrab i que pugui ser aprofitat en les dates pertinents com a centre de culte. Creuen que és un equipament necessari en un barri de més de 20.000 habitants com Sant Pere i Sant Pau.

Una instal·lació que des de les dues associacions del barri volen que respecti la voluntat dels veïns i que ara mateix creuen que és majoritàriament desfavorable. És per això que plantegen alternatives com que l'aprenentatge de la llengua àrab per part dels infants es pugui fer al Centre Cívic. En tot cas, diuen que estan a l'espera del permís de l'ajuntament per avaluar com pot evolucionar tot aquest assumpte.

Un permís, en forma de pla especial, que es troba ara mateix esperant la resolució d'un consistori que el va tirar enrere inicialment demanant diferents esmenes al projecte que ja han estat tornades a presentar per la comunitat islàmica. La principal, que l'entrada al futur centre es pugui fer de manera aïllada de la Comunitat de Propietaris on està ubicada.

Des del consistori també recorden que si el projecte compleix tots els requisits, es troba emparat per la llei de llibertat religiosa i de centres de culte i haurà de tirar endavant.