Aquest dijous, nova prova de les sirenes de risc químic al Tarragonès

Aquest dijous hi haurà un nou simulacre de risc químic al Tarragonès, amb l'habitual prova de les sirenes entre les 10 i 12 del migdia, que es fa cada mig any. Com sempre, amb l'objectiu de donar a la població les eines necessàries per afrontar una emergència d'aquest tipus. Per això es forma, especialment, els alumnes dels centres escolars.

Avui ja s'ha fet una primera prova a l'escola la Salle de Tarragona. A dos quarts de 12 del matí, al pati de l'escola La Salle de Tarragona, els alumnes de segon d'ESO gaudien d'una estona de jocs quan ha sonat, de sobte, la sirena d'avís de risc químic. La proximitat amb el polígon químic nord de Tarragona fa que en aquest centre ubicat a Sant Pere i Sant Pau estigui plenament familiaritzat amb el so de la sirena.

Els alumnes estan informats i de seguida es concentren al centre de la pista, punt de trobada en cas d'emergències. I seguint les indicacions del professor, han iniciat el confinament, amb màxima calma. Tanquen les finestres, portes i esperen noves indicacions. Avui només ha estat un simulacre.

Els alumnes han rebut, a més, formació sobre el risc químic amb un vídeo adreçat específicament als centres docents. Aquest dijous al matí aquest tipus de simulacres es faran a tot Catalunya, en la prova que cada mig any fa Protecció Civil de les sirenes a 38 municipis.

Més de 26.000 alumnes i professors d'arreu de Catalunya participaran demà al simulacre de confinament. L'alarma emet tres senyals d'un minut de durada i un so final d'alerta de 30 segons quan acaba el risc.