El sector serveis fa que l'atur pugi al mes d'octubre

Al mes d’octubre l’atur va pujar en 2.314 persones a Tarragona, un 5%. Un increment que s’explica sobretot pel mal comportament del sector serveis, pel final de la temporada turística. Això sí, hi ha menys aturats que fa un any. Els sindicats denuncien que les dades demostren l’elevada temporalitat i precarització del mercat laboral. Dels nous contractes, només 1 de cada 10 va ser indefinit.

Com passa cada mes d’octubre, l’atur va pujar a casa nostra. En concret l’augment es va situar en 2.300 persones, el que suposa un creixement del 5%, segons les dades publicades pel Ministeri de Treball. La tendència a l’alça de l’atur es dóna a totes les demarcacions catalanes i al conjunt de l’Estat, però a Tarragona l’increment és més elevat. Actualment hi ha 47.000 persones sense feina segons les dades oficials.

El mal comportament del mes d’octubre s’explica principalment pel sector serveis, pel final de la temporada turística. Per això són els serveis els que generen la immensa majoria d’aturats, amb 2.400 persones sense feina.

Pel que fa a contractes, a l’octubre se’n van signar poc més de 33.000 a la demarcació, una xifra superior al mes anterior. D’aquests, però, només 3.500 van ser indefinits. Els sindicats destaquen l’elevada temporalitat i precarització del mercat laboral i demanen actuacions urgents.

Des del govern central destaquen que, malgrat el creixement de l’atur de l’octubre, ara hi ha menys desocupats que fa un any. En el cas de la demarcació, l’atur és un 6 i mig per cent inferior al de l’octubre del 2017 i això suposa 3.300 persones menys sense feina.