Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

Els joves i els aturats de llarga durada, col·lectius prioritaris del Servei d'Ocupació

Els joves i els aturats de llarga durada són dos dels col·lectius que més preocupen la Generalitat i, per això, a ells d'adrecen part de les polítiques actives d'ocupació. A més de l'atur, un altre dels grans problemes del mercat laboral actual és la temporalitat, especialment elevada a la demarcació.

La Generalitat prioritza les polítiques d’ocupació adreçades als joves que han deixat els estudis i també a les persones de més  de 45 anys. Són dos dels col·lectius que pateixen les conseqüències de la crisi i als quals s’adrecen bona part de les accions. Amb un pressupost de 26 milions d’euros a la demarcació, les polítiques del Servei d’Ocupació de Catalunya inclouen orientació professional, formació i promoció de l’ocupació, entre d’altres. En aquest sentit, una de les prioritats és la lluita contra l’atur de llarga durada, que suposa un 40% de la desocupació de la demarcació.

Des del SOC asseguren que la formació dels aturats és un dels eixos d’actuació, ja que assolir nous coneixements és gairebé imprescindible per trobar feina. Durant aquest any 14.500 persones de la demarcació s’han beneficiat de les polítiques d’ocupació del govern català. La temporalitat és un dels problemes del mercat laboral actual i afecta especialment la demarcació.

Des del SOC asseguren que un dels objectius és aconseguir el compromís de les empreses per crear ocupació de qualitat.

 

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ