Art For Change: els alumnes de la Fundació Estela exerceixen de fotògrafs de models anònims

Aquests dies se celebra el Festival SCAN a Tarragona, el Festival Internacional de Fotografia. I com pertoca, les fotos omplen sales d'exposicions, però atenció perquè avui i demà també omplen el carrer. I amb uns protagonistes molt especials, tant davant com darrera la càmera.

Pantalla blanca, model improvisada, objectiu, càmera i acció! I això avui i demà, davant mateix del Mercat Central de Tarragona. Els models són casuals, gent anònima, passejants, clients dels comerços de la vora. Però els fotògrafs no. Són joves del Centre d'Educació Especial Escola Estela que han rebut formació prèvia per part de professionals de Ruido Photo per descobrir les tècniques darrera una càmera. I ara ja han après a fet fotos i també a tractar amb gent diversa. 

I així funciona el fotomató ciutadà que s'engloba al projecte Art for Change de la Caixa, que derivarà en una exposició al Caixafòrum Tarragona a partir del 16 de novembre.

I així s'aconsegueix fomentar la igualtat de condicions i donar eines d'empoderament a aquests joves a través d'un procés artístic.