La URV contempla diferents escenaris per al futur edifici del Campus Catalunya

El futur del nou edifici que ha d'acollir les facultats de Ciències d'Educació i Psicologia al Campus Catalunya de la URV es complica. La manca d'inversió de la generalitat en els pròxims anys farà que la URV es plantegi quin ha de ser el seu futur un cop acabada la segona fase de les obres que ha de començar a inicis d'any.

La Generalitat de Catalunya ja ha comunicat a les diferents universitats catalanes que el seu pressupost s'haurà de congelar fins, com a mínim, l'any 2020, sumat a una congelació del capítol d'inversions del govern català en nous equipaments.

Una notícia que suposa un nou entrebanc per la finalització de les obres dels nous equipaments que la URV està construint al Campus Catalunya de Tarragona, i als que s'haurien de traslladar les facultats de Ciències de l'Educació i Psicologia. A hores d'ara, des de l'equip de govern de la URV xifren en set milions d'euros el finançament amb què ara mateix no compta per finalitzar una obra que, encara que arribessin aquests fons, no permetria el trasllat de les facultats fins a l'any 2022.

Unes obres que es troben ara mateix a l'espera de l'adjudicació de la segona fase, pressupostada en 2,8 milions d'euros i que s'espera que estiguin en marxa a inicis d'any.

A partir d'aquí, el govern de la URV decidirà quina ha de ser el seu futur, si es pot utilitzar de manera parcial a l'espera del seu acabament i si la continuació d'Educació i Psicologia en l'emplaçament actual necessita alguna inversió urgent.

Per tot això, a hores d'ara, no es descarta un possible finançament privat de les darreres fases de l'obra, sempre consultant-lo abans amb la comunitat universitària.