Les patrulles de proximitat arribaran a tots els barris de Tarragona

Dues noves oficines mòbils de denúncies de la Guàrdia Urbana de Tarragona s'instal·laran des d'aquesta setmana als diferents barris de la ciutat. Són un part fonamental de les patrulles de proximitat, que el consistori veu com a eines indispensbales per a reduir uns fets delictius que reconeix que van en augment

Després de la positiva experiència de la prova pilot duta a terme durant aquest estiu a la Part Alta, la Guàrdia Urbana de Tarragona desplega a partir d'aquesta setmana les Patrulles de Proximitat i dues noves oficines mòbils de denúncies a diferents barris de la ciutat.

D'aquesta manera, de dilluns a divendres les dues noves oficines s'alternaran pels barris del Nord i Llevant de la ciutat la primera i pels barris de Ponent la segona. L’objectiu d'aquestes patrulles és millorar la sensació de seguretat dels diferents barris de la ciutat, on des de l'ajuntament reconeixen un repunt dels fets delictius, tot i que destaquen que aquest és una tendència global a tot Catalunya, i que Tarragona continua per sota de la mitjana.

Unes noves patrulles que el consistori manifesta que no suposaran cap augment de plantilla ni d'hores treballades per la Guàrdia Urbana, i que es cobriran amb recursos propis del cos.

D'altra banda, l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha anunciat que des de la Federació de Municipis de Catalunya s'està treballant per pressionar el govern català per a endurir les sancions contra les ocupacions d'edificis per part de màfies.