L'Ajuntament de Tarragona estudia mesures per evitar més atropellaments a Francesc Macià

Ara fa un mes una dona moria atropellada en un pas de vianants de l'avinguda Francesc Macià de Tarragona. Un atropellament que els veïns de la zona no atribueixen a un cas aïllat, sinó a l'alta velocitat amb la que els cotxes circulen per la zona. És per això que han començat a recollir signatures per exigir mesures. Des del consistori diuen que ja treballen en aquestes possibles solucions, però que no són fàcils en una zona amb molta circulació de vehicles.

Cada dia passen per l’avinguda Francesc Macià més de 12.000 vehicles i és un dels eixos per on circulen més ambulàncies. Aquestes dues variables limiten les mesures que es poden adoptar per millorar la seguretat viària, ja que en carrers per on passen més de 5.000 vehicles diaris no es poden instal·lar ressalts. Una dona va morir atropellada mentre creuava per un pas de vianants fa un mes i durant les últimes setmanes s’han produït altres atropellaments, tot i que no tan greus. L’Ajuntament estudia aplicar noves mesures, que passarien per vigilar els aparcaments en doble filera i instal·lar un radar dissuasiu, a més de repintar els passos de vianants com ja ha començat a fer aquesta setmana.

Unes mesures ben rebudes per part dels veïns i els comerciants de la zona, que els consideren com un primer pas per a una problemàtica que diuen viuen diàriament. Tot i això, han engegat una recollida de signatures que compta ja amb més de 500 suports per a exigir al consistori mesures més contundents com la construcció de ressalts o la instal·lació de semàfors als passos més perillosos

A finals d’any l'ajuntament espera tenir els resultats d’un estudi sobre la distribució dels atropellaments a la ciutat. Un document que inclourà quins són els punts amb major concentració d’atropellaments i proposarà mesures per millorar les zones més conflictives.